Elena Peeters

In 2015 studeerde Elena Peeters (°1992) af als Master in het Drama aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, afstudeerrichting Woordkunst. Dat deed ze met ELENA, een voorstelling over haar voetreis naar Rome die ze maakte onder leiding van Suzanne Grotenhuis en Freek Vielen. Ze speelde mee in Niets (tekst/regie: Freek Vielen), een co-productie van De Nwe Tijd en hetpaleis, Grieg in ’t Groen (tekst/regie: Margot De Ley), en schuimt al een aantal jaren de middelbare scholen van Vlaanderen af met de voorstelling Sex Thing (in opdracht van Child Focus, regie: Mattias De Paep).  
Voor haar jongste monoloog trok ze in oktober 2017 naar de VS, meer bepaald Texas en California. Ze ging er twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte opzoeken met wie ze sinds een jaar correspondeert. Het resultaat van deze reis is te zien in Johnyboy, haar voorstelling die in 2018 in première ging.

Intussen is ze trotse zaakvoerder van het mini-productiehuis SLAK, en momenteel maakt ze Bidboek, een voorstelling over geloof, speciaal bedoeld om opgevoerd te worden in kerken. Première in augustus 2020. 


Het Zangerscollectief
Based in Antwerp        ︎